Image 01 Image 02 Image 03 Image 03
echo content

artikuj
 

Fikhu Hanefi pjesa e dytė, E drejta familjare

- Martesa.....- Lidhja e martesės...- A mund tė lidhet martesė me fjalėt domethėniea bazė e tė cilave ėshtė ndryshuar...- Mashkulli dhe femra...- Mashkulli ėshtė i pari....- Fėmija nga epruveta....- Shėrimi i femrės te mjeku...- Domosdoja e martesės....- Martesa nė kohėn paraislamike....- Shigar (ndėrrimi).....- Kurani fisnik dhe martesa...- Martesa nė hadithin e tė Dėrguarit tė Allahut, s.a.v.s......- Qėndrimi i juristėve tė Sheriatit lidhur me martesėn....- Vetėknaqja (Mastrubimi)....- Nė islam nuk ka kufizim tė trashėgimtarėve.....

E premte 18 Maj 2012 0:03

Titulli: Fikhu Hanefi pjesa e dytë, E drejta familjare

Autori: Abdulhamid Mahmud Tuhmaz

Përktheu: Dr. Selim Sulejmani

Redaktorë profesional: Mr. Flamur Sofiu

Redaktor gjuhësor: Dr. Hysen Matoshi

Korrektor: Jusuf Ahmeti

Faqe: 648

Botues: Fondacioni i Rinisë Islame

 Përmbajtja:

 - Parathënie.....

- Martesa.....

- Lidhja e martesës...

- A mund të lidhet martesë me fjalët domethëniea bazë e të cilave është ndryshuar...

- Mashkulli dhe femra...

- Mashkulli është i pari....

- Fëmija nga epruveta....

- Shërimi i femrës te mjeku...

- Domosdoja e martesës....

- Martesa në kohën paraislamike....

- Shigar (ndërrimi).....

- Kurani fisnik dhe martesa...

- Martesa në hadithin e të Dërguarit të Allahut, s.a.v.s......

- Qëndrimi i juristëve të Sheriatit lidhur me martesën....

- Vetëknaqja (Mastrubimi)....

- Në islam nuk ka kufizim të trashëgimtarëve.....

- FEJESA-

- 1. Gruja besimtare....

- 2. Gruja e bukur...

- 3. Grua pjellore (që lind fëmijë) Kryrja e vizitave mjekësore dhe analizave laboratorike për besimtarët....

- 4. Familje e Ndershum...

- 5. Të mos jetë familje e afërt...

-  ZGJELLJA E TE FEJUARIT...

- 1. Feja...

- 2. Që besimtari dhe besimtarja të jetë afërsisht të një moshe...

- Shikimi i të fejuarës...

- Qëndrimi i vetëm me të fejuarën...

- Prishja e fejesës....

- Fejesa në Fejesë....

- Lidhja e martesës....

- Kushtet e vlefshmërisë së lidhjes së martesës...

- 1. Pranimi i të fejuarit dhe të fejuarës....

- Martesa e fëmijëve dhe trajtimi juridik i martesës së parakohshme...

- 2. Kujdestari i vajzës...

- 3. Dy dëshmitarë...

- Dashuria dhe Martesa....

- Pengesat e martesës...

- 1. Ndalimi i përhershëm (pengesa) për shkak të afërsisë së gjakut....

- 2. Ndalimi (pengesa) përhershëm për shkak të afërsisë sipas gjirit...

- 3. Ndalimi i përhershëm për shkak të afërsisë sopas familjes së gruas...

- Pengesa e përkohshme për martesë...

- Martesa e përkohshme dhe martesa mut'a.....

- Martesa me jobesimtare...

- Trajtimi sheriatik i martesës relativisht të prishur...

- MEHRI...

- Përcaktimi i mehrit të ngjashëm...

- Vënia e kushtit gjatë lidhjes së martesës...

- Shmangia e marrëdhënive seksuale me gruan gjersa të mos i paguhet mehri...

- Garantimi i mehrit nga ana e kujdestarit...

- Kontestimi rreth (lartësisë së) mehrit...

- Trajtimi sheriatik i asaj që i dërgohet gruas...

- Udhëtimi me bashkëshorten...

- Udhëtimi i gruas së shkororëzuar me djalin e vet...

- JETA MARTESORE-

- 1. Gostia e dasmës...

- 2. Dasma...

- Nata e parë e martesës...

- Lidhja seksuale ndërmjet bashkëshortëve..

- Të drejtat e bashkëshortëve..

- Të drejtat e bashkëshortes...

- Një: mehri...

- Dy: furnizimi (Mbajtja)...

- Tre: SJELLJA E MIRE NDAJ SAJ::

- A është obligim i burrit që gruas së vet t'i afrohet në kohë të caktuar?...

- Katër: Mësimi dhe edukimi....

- Të drejtat e burrit...

- Një: bindja për gjëra të mira dhe pozitave...

- Dy: ruajtja e shtëpisë së burrit dhe e pasurisë së tij...

- Tre: paraqitja para burrit në mënyrën më të bukur...

- Drejtësia ndërmjet bashkëshorteve...

- Mospajtimet martesore...

- Grindja e resë dhe vjehrrës...

- Gjidhënia...

- Verefekimi (Vërtetimi) i gjidhënies...

- Pasojat e konfirmimit të afrisë sipas qumështit...

- Shkororëzimi (et-talak)...

- Domosdoshmëria e caktimit të talakut...

- Prishja e njëanshme e lidhjes së martesës është në dorë të burrit....

- Llojet e prishjes së njëanshme të lidhjes së martesës (Talak)...

- Një: Prishja e lidhjes martesore sipas sunetit (talakus-sunne)...

- Dy: Prishja e lidhjes martesore në bazë të praktikës së re (talakul-bid'a)...Fikhu Hanefi pjesa e dytė, E drejta familjare

Pyetja me poshte eshte per te evituar spam emailat te gjeneruara nga robotet.

9 + 1 = ?