Avdyli: Osmani i tha Walkerit që koalicion me VV-në do të arrihet shpejt

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës Haxhi Avdyli, ka folur për media pas takimit me ish-ambasadorin e OSBE-së William Walker, i cili vizitoi Lidhjen Demokratike të Kosovës.

Haxhiu tha se Walker u informua për situatën politike në Kosovë.

“William Walker si mik i Kosovës dhe pjesë e historisë shprehu dëshirën të informohet lidhur me gjendjen politike në Kosovë. Nënkryetarja Vjosa Osmani e informoi atë rreth arritjes së koalicionit me VV-në koalicionin e ndryshimit që e kanë votuar qytetarët “- tha Avdyli.

Ai u shpreh i bindur se koalicioni do të ndodhë së shpejti.

“Besojmë shumë shpejtë që ky koalicion do të ndodhë. E kuptojmë frustrimin e qytetarëve por diskutimi ndodhë edhe në vendet më demokratike se ne. Përfundimi do të jetë në të mirë të këtij koalicioni ashtu si e kanë dashur qytetarët e Kosovës, do të ketë një koalicion i balancit të pushteteve, por edhe votës reale “- u shpresh Avdyli.

Ai u shpreh i bindur se koalicioni do të ndodhë së shpejti.

“Besojmë shumë shpejtë që ky koalicion do të ndodhë. E kuptojmë frustrimin e qytetarëve por diskutimi ndodhë edhe në vendet më demokratike se ne. Përfundimi do të jetë në të mirë të këtij koalicioni ashtu si e kanë dashur qytetarët e Kosovës, do të ketë një koalicion i balancit të pushteteve, por edhe votës reale “- u shpresh Avdyli.

Deputeti i LDK-së shtoi se partia që ai përfaqëson ka vullnet për koalicion me VV-në.

“Gjithmonë kemi qenë të gatshë. Gjithë struktura si anëtarësia e thjeshtë por edhe kryesia ka vullnet për koalicion me VV-në. Diskutimet janë kah fundi .”

“Heqja dorë nga pozita e kryeparlamentarit nga Vetëvendosja është pjesë e diskutimeve. Ne e kemi autorizuar nga Këshilli i Përgjithshëm kryetarin Isa Mustafa, mandataren Vjosa Osmani dhe besojmë që do të gjendet një formulë për bashkëqeverisje. Nuk besoj që është problemi tek kryeparlamentari nuk do të jetë pengesë “- shtoi Avdyli.