Ukrainasit po ndërtojnë teknologji në shtëpitë e tyre në përpjekje të pengimit të dronëve...

0
Shpikësit dhe shkencëtarët e dëshpëruar ukrainas i janë rikthyer teknologjisë së ndërtuar në shtëpi, duke përfshirë dronë dhe bllokuesit e sinjalit, në një përpjekje...

Pas Instagram, Meta lançon NFT-të në Facebook

0
Sipas Decrypt, Facebook do të lejojë përdoruesit të lidhin portofolët e tyre dixhitalë me rrjetin social siç munden edhe në Instagram. Tokenët jo të këmbyeshëm...

Bashkimi Evropian lë në fuqi rregulloren që heq tarifat roaming

0
Gjithashtu është parashikuar rritja e transparencës ku ju kërkohet operatorëve të informojnë qytetarët për kostot shtesë që mund të hasin në roaming. Konsumatorët celularë Evropianë...

“Kripto-Mbretëresha” në listën e 10 më të kërkuarve të FBI-së

0
40 vjeçarja nga Bullgaria kërkohet për përfshirjen e saj në mashtrimin me kriptomonedha njohur si OneCoin. Ruja Ignatova, e njohur ndryshe edhe si kripto-mbretëresha e...

Vlera e Bitcoin ra nën 19 mijë dollarë

0
Jo vetëm Bitcoin por të gjitha asetet e tjera janë nën presion. Inflacioni i lartë, nivelet e larta të interesave dhe frika e një...

Sot 15 vite më parë u prezantua iPhone i parë

0
Pas lançimit më 29 Qershor 2007, u deshën vetëm 74 ditë përpara se Apple të njoftonte se ka shitur mbi 1 milionë iPhone. iPhone i...

Konfirmohet një prej veçorive të shumëkërkuara për iPhone

0
Sipas Mark Gurman të Bloomberg, modelet Pro të iPhone do të vinë me ekranet që rrinë ndezur gjithmonë. Kur Apple të lançojë telefonët e ardhshëm...

A mund të quhet Bitcoin i vdekur?

0
Sipas kompanisë së aseteve dixhitale blockchain.com, hash rate i bitcoin arriti nivelin më të lartë më 12 Qershor 2022. Çmimi i bitcoin ra ka rënë...

Prodhimi i kriptovalutave do të tatohet duke filluar nga viti i ardhshëm

0
Këtë vit, AMF ka nxjerrë për konsultim edhe një projektrregullore të tretë, “Për licencimin e subjekteve që ushtrojnë veprimtarinë si bursë DLT”. Shqipëria pritet të...

Mark Zuckerberg shpalos vizionin për metaverse

0
Sipas Zuckerberg metaverse do të jetë gjigante. Platforma e Meta kanë 3.64 miliardë përdorues në mbarë botën. CEO i Meta Mark Zuckerberg tha se metaverse...

Bashkimi Evropian miraton rregulloren e kriptomonedhave

0
Quajtur MiCA, rregullorja është dizajnuar për të ofruar mbrojtje përballë mashtrimeve, aktiviteteve kriminale, impaktit klimaterik etj. Bashkimi Evropian dhe vendet anëtare ranë dakord për një...