Cilat janë katër gjërat që e sjellin furnizimin

0
Ka thënë Ibnul Kajjim – Allahu e mëshiroftë: “Katër gjëra e sjellin furnizimin: 1. Namazi i natës. 2. Kërkimi i faljes shpesh para agimit. 3. Të bërit zakon...

2 llojet e shenjave të Kiametit

0
Shenjat e kijametit ndahen në dy lloje: 1- Shenja të vogla. Këto janë shenja që i paraprijnë Kijametit me kohë të gjata dhe janë pothuajse gjëra...

Ky është mesazhi më unik i dërguar nga biznesmenët musliman – VIDEO

0
Biznesmenët muslimanë janë bashkuar për të mbështetur idenë e krijimit të bizneseve tëreja, jo në frymën e konkurencës së egër, por në atë të...

Si t`i largoni brengat dhe pikëllimet?

0
Kur çmenduria nervore ta pushtojë njeriun dhe kur zemra t’i mbingarkohet me brenga, ai mund t’i largojë ato duke u angazhuar me ndonjë punë...

Ky mjek musliman ishte kryefjala e mjekësisë në shekulin e 10-të (+FOTO)

0
Shekulli i 10-të ishte zeniti i epokës së artë të dinastisë Umajad në Andaluzi. Nën udhëheqjen e Abd-Rahman An-Nasir (r 912-961) dhe djalit të...

Çfarë po ndodh me Xhaminë e Kalasë në Prizren?

0
Më 15 dhjetor të vitit të kaluar, Prizreni vendosi me shumicë votash që ta rindërtojnë xhaminë brenda kalasë së Prizrenit, e cila kishte themelet...

Kronologji mbi Kudsin – Jerusalemin

0
Kudusi, historiku dhe peripetit e saja! Kudusi, është një çështje shumë e djeshme dhe shumë delikate për mbarë komunitetin mysliman. Ajo është e një rëndësie...

Këto janë kafshët më inteligjente sipas Kuranit

0
Kurani dhe Suneti i Muhamedit flasin për gjërat kryesore të natyrës: ujin,Tokën faunën dhe florën si dhe kohën. Gjashtë sure në Kuran mbajnë emrin...

Njihuni me historinë e “bakshishit”

0
Kur udhëton ndonjëherë është e vështirë për të ditur nëse duhet të lësh bakshish apo jo. Zakonet ndryshojnë nga njëri vend tek tjetri dhe...

Mos t’ju thyejnë kotësirat

0
Ah, sa të brengosur u bënë njerëzit, për çështje të pavlera, të kota që as përmenden, as shënohen. Derdhen lotët për të pamerituarit, humbën...