​Nënshkruhen shtatë marrëveshje mes qeverisë shqiptare dhe turke

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama dhe presidenti turk Recep Tayyip Erdogan kanë nënshkruar sot shtatë marrëveshje mes dy qeverive.

Së pari u nënshkrua një marrëveshje bashkëpunimi mes Agjencisë Anadolu dhe Agjencisë Telegrafike Shqiptare.

Më pas, një memorandum mirëkuptimi për bashkëpunimin në fushën e trajnimeve për zbatimin e ligjit ndërmjet qeverisë së Turqisë dhe Shqipërisë.

Dy ministrat e arsimit, firmosën një memorandum mirëkuptimi për Bashkëpunimin në Fushën e Rinisë dhe Sporteve.

Takimi i tyre në Kryeministri, që do të pasohet nga një konferencë e përbashkët për shtyp, ndërsa pritet që Erdogan do të marrë pjesë dhe në ceremoninë e inaugurimit të xhamisë së Et’hem Beut në kryeqytet.

Erdogan do të ngjitet edhe në foltoren e Kuvendit të Shqipërisë, nga ku do mbajë një fjalim përshëndetës.