​Shkoda “Golf GTI” mbërrin në panairin në Paris

Prodhuesi çek ka prezantuar dizajnin e konceptit të Vizionit RS që do të ketë një premierë në panairin e ardhshme në Paris.

Përveç Kodiaq RS të paralajmëruar në këtë ngjarje, Shkoda gjithashtu përgatiti një surprizë në formën e ‘hatchback’ sportiv.

Vizioni RS do të shërbejë si paralajmërim i një kompakti të prodhimit që duhet të arrijë në shitje brenda disa vitesh.

Gjatësia e mjetit të konceptit është 4,356 mm, gjerësia është 1,810 mm dhe lartësia 1,431 mm. Hapësira e pasme është 2,650 mm.

Megjithëse makina kompakte e Shkodës është paraqitur në një botim të konceptit sportiv, duhet të pritet që në versionin serik të shfaqet një “hatchback” normal që i përket klasës së golfit.

Në këtë rast, Vizioni RS përfaqëson konceptin e variantit të ardhshëm më të fuqishëm të Rapid të re, që do të kishte karakteristika të Golf GTI. Koncepti kryesor i Vizion RS është caktuar për panairin e Parisit dhe fillimin e tetorit, derisa fotografitë e para zyrtare dhe detajet teknike pritet të dalin më herët.