18 të vdekur nga përmbytjet në Brazil

Përmbytjet e mëdha kanë lënë të paktën 18 persona të vdekur dhe më shumë se 280 të lënduar në rajonin verilindor të Brazilit, thonë zyrtarët.

Përmbytjet kanë prekur rreth 40 qytete në të gjithë shtetin Bahia, ka thënë guvernatori Rui Costa në qytetin Ilheus, një nga më të goditurit.

“Kjo është një tragjedi masive. Nuk më kujtohet të kem parë diçka të tillë në historinë e fundit të Bahia, duke pasur parasysh numrin e qyteteve dhe shtëpive të përfshira. Është vërtet e tmerrshme, ka kaq shumë shtëpi dhe rrugë që janë plotësisht nën ujë”, deklaroi Costa.

Më shumë se 35 mijë njerëz janë detyruar të largohen nga shtëpitë e tyre, sipas agjencisë së mbrojtjes civile dhe mbrojtjes Bahia.

Në qytetin e Itambe, shirat e dendur shkaktuan thyerjen e një dige të shtunën vonë, duke ngritur frikën dhe shqetësimet për më shumë përmbytje.

Agjencitë e monitorimit të fatkeqësive natyrore dhe meteorologjike të Brazilit paralajmërojnë se ekziston rreziku i përmbytjeve dhe rrëshqitjeve të tokës në Bahia, me mundësinë që reshjet të vazhdojnë të paktën deri të martën, sipas Agencia Brasil. /koha