6 organizata palestineze të të drejtave të njeriut përfshihen në listën e organizatave terroriste

Vazhdojnë reagimet ndaj vendimit të Izraelit për të përfshirë 6 organizata palestineze të të drejtave të njeriut në listën e organizatave terroriste.

Vendimi u prit gjithashtu me një reagim brenda qeverisë izraelite.

Nitzan Horowitz, ministër i Shëndetësisë nga Partia e Majtë e koalicionit Meretz, tha në llogarinë e tij në mediat sociale se është “problematike” të akuzohen organizata të tilla të të drejtave të njeriut për terrorizëm.

Ai tha se opinionit publik duhet t’i paraqiten prova për këtë vendim.

Ndërkaq ministrja izraelite e Mbrojtjes së Mjedisit Tamar Zandberg tha: “Përgjithësisht, të drejtat e njeriut, e majta dhe anti-okupimi janë të lidhura me terrorizmin, por këtu nuk është kështu.”

Gjashtë organizata palestineze për të drejtat e njeriut kanë njoftuar se do të vazhdojnë aktivitetet e tyre.

Shavan Jabbarin, drejtor i organizatës për të drejtat e njeriut “Al-Hak” me seli në Ramallah, tha se ata e kanë mësuar vendimin nga media dhe nuk ishin njoftuar më parë.

Jabbarin tha se ky vendim i Izraelit është një vendim politik, jo një vendim sigurie.

“Ne e ftojmë Izraelin të sigurojë prova për të vërtetuar pretendimin e tyre. Vendimi është një vazhdim i një fushate shpifjeje që synon të heshtë këto institucione dhe të ndalojë punën e tyre në nivel ndërkombëtar”, bëri të ditur Jabbarin.

Ai gjithashtu vuri në dukje se këto organizata përfaqësojnë popullin palestinez.

“Ne do të vazhdojmë t’i mbajmë përgjegjës kriminelët izraelitë të luftës,” tha ai.

Qeveria izraelite njoftoi dje se kishte vendosur gjashtë organizata të të drejtave të njeriut që pretendonte se ishin të lidhura me Frontin Çlirimtar Popullor Palestinez në listën e organizatave terroriste. /trt