Al Jazeera: Civilët palestinezë paguajnë ‘çmimin e rëndë’ mes bombardimeve izraelite

Youmna Elsayed

Youmna Elsayed e Al Jazeeras, duke raportuar nga Gaza, tha se civilët palestinezë në enklavë kanë pak mundësi për t’u strehuar nga sulmet izraelite.

“Dhjetë persona janë vrarë në sulmet ajrore izraelite, duke përfshirë fëmijë. Një fëmijë pesëvjeçar [dhe] vëllai i saj gjashtë vjeç janë në gjendje kritike. Edhe babai i saj u plagos”, tha ajo.

“Këta janë zakonisht viktima që ndodh nga çdo përshkallëzim, nga çdo luftë. Banorët, qytetarët, civilët janë ata që paguajnë çmimin.”

Elsayed vuri në dukje se sulmi i parë izraelit të premten goditi një ndërtesë banimi në një lagje “shumë të populluar” në qendër të qytetit të Gazës. /mesazhi