Amsterdami më i shtrenjtë në Evropë – gati gjysmë milioni euro për një vend parkim!

Në Holandë, në portalin e pasurive të paluajtshme Funda shitet një nga hapësirat më të shtrenjta të parkimit në Evropë.

Është një vend prej 18 metrash katrorë për 495.000 euro. Parkingu ndodhet në sheshin afër Vondelpark, dhe ky vend është më i shtrenjti në Holandë dhe sigurisht një nga më të shtrenjtët në Evropë, raportoi RTL.

Siç thuhet në reklamë, hapësira e parkimit ndodhet në një kompleks ndërtesash të mbyllura në rrugën tregtare më të famshme dhe ekskluzive në Holandë. Vende të ngjashme jepen me qira për 750 euro në muaj.

Në Holandë mungojnë rreth 390 mijë apartamente. Kriza e banesave po i rrit çmimet gjithnjë e më shumë – apartamente të përballueshme vështirë se mund të gjenden.

Sipas një raporti të vitit të kaluar, çmimi mesatar i një apartamenti në Holandë është rreth 430 mijë euro – pra dukshëm më i ulët se çmimi i një parkingu prej 18 metrash katrorë, por këtu duhet të merret parasysh ekskluziviteti i vendndodhjes.

Hapësirat e parkimit janë gjithashtu të pamjaftueshme në Holandë, pasi shumë prej tyre thjesht janë fshirë për të parandaluar hyrjen e makinave në qendrat e qytetit.