Ballina Auto Bentley ka shënuar rënie në shitje, por ata kanë arsye të jenë...

Bentley ka shënuar rënie në shitje, por ata kanë arsye të jenë të kënaqur

Disa prodhues veturash luksoze patën një vit të mirë kur bëhej fjalë për shitjet, por Bentley është në anën e kundërt të spektrit.

Kjo markë britanike raportohet të ketë pësuar një rënie të shitjeve prej 11 për qind nga viti në vit në 2023.

Në terma realë, kjo do të thotë se Bentley shiti 13,560 automjete vitin e kaluar, nga 15,174 njësi në vitin 2022. Përsëri, tregu amerikan ishte kryesori (3,848 njësi të shitura).

Gjërat nuk kanë qenë edhe aq të këqija për Bentleyn, me 2023 që është viti i tretë më i mirë për sa i përket shitjeve të automjeteve.

Ashtu si 2022, Bentayga ishte modeli i tyre më i shitur vitin e kaluar, me një pjesë prej 44 për qind.

“Tregu i automjeteve luksoze nuk ishte imun ndaj kushteve sfiduese në mbarë botën në gjysmën e dytë të 2023. Pavarësisht kësaj, ne arritëm të arrijmë vitin tonë të tretë më të mirë në histori dhe të hyjmë në vitin 2024 me shumë porosi”, tha shefi i markës Adrian Hallmark.

Exit mobile version