Ballina Auto Cadillac, Porsche, Jaguar Land Rover… Cilat janë markat e veturave që prezantuan...

Cadillac, Porsche, Jaguar Land Rover… Cilat janë markat e veturave që prezantuan logot e reja viteve të fundit?

Ridizajnimi i historisë është i vështirë. Për shumë prodhues veturash, logot e tyre përfaqësojnë vlerën e trashëgimisë të shumë dekadave.

Por gjatë viteve të fundit ne kemi parë një numër të prodhuesve të veturave të ridizajnojnë logot e tyre ikonike – disa për mirë, të tjerë jo dhe aq, por shumica e të gjithëve jashtëzakonisht minimaliste.

Trendi i skajeve të pjerrëta dhe përfundimeve të argjendta është zhdukur prej kohësh. Këto ditë, dizajnerët grafikë kanë reduktuar logot – edhe jashtë sferës së veturave – në silueta të buta 2D, shkruan Motor 1.

Fushata e ridizajnimeve për prodhuesit e veturave filloi me Mini-n në 2015, ndërsa markat si Audi, Aston Martin dhe BMW ndoqën shembullin e saj në vitet që pasuan.

Duke e parë këtë trend, le të hedhim një vështrim në të gjitha ridizajnimet e logove nga ana e prodhuesve të veturave që kanë ndodhur gjatë viteve të fundit.

Aston Martin

Audi

BMW

 

Buick

Cadillac

Stellantis

Citroen

General Motors

Jaguar Land Rover

Kia

Lotus

Mini

Nissan

Peugeot

Porsche

Renault

Volkswagen

Volvo

Lancia

Exit mobile version