BAJRAMI DHE “BESIMTARËT” PA SHIJE

0
“Thuaj: namazi im, edhe kurbani im, jeta ime dhe vdekja ime janë thjesht për Allahun, Zotin e Botëve” (El-En’am, 162) Kaloi një festë fetare që...

Sqarohet ndryshimi i kufijve Kosovë-Serbi, cili është rreziku?

0
Profesor Dr. Florian Bieber nga Universitëti i Studimeve Juglindore në Graz të Austrisë, ka treguar për Euronews çfarë saktësisht mund të sjellë ndryshimi i...

DR. Ismail Bardhi: BESIMI ËSHTË LIRI E SHPIRTIT

0
INTERVISTË INTERVISTË ME TEOLOGUN, PROF. DR. ISMAIL BARDHI BESIMI ËSHTË LIRI E SHPIRTIT Kohërat kanë ndryshuar, por kjo nuk nënkupton që ne duhet t’i dorëzohemi këtij...

Letër publike nga Adnan Ismaili

0
Letër publike të gjithë atyre që manipulojnë dhe keqpërdorin reputacionin tim dhe të institucionit që përfaqësoj Të nderuar, Prej disa ditësh vërej se emri im përflitet...

Libri dhe shoqëria shqiptare

0
Prof. Dr. Adnan Ismaili Libri ka qenë shkaktari kryesor që shoqëria shqiptare filloi të mendojë, filloi ta shohë ndryshe lirinë, filloi të lexojë saktë padrejtësinë...

Mos i detyroni historianët turq të flasin me dokumente

0
Historia shqiptare s’ka se si të rishkruhet, sepse akoma nuk është shkruar. Të ashtuquajturit historianë shqiptarë na kanë treguar përralla. Historianët e pakët që...

Hoxhë Elvisi: Mediat mashtruan për Trump, njëjtë si për islam (VIDEO)

0
Imami nga Shqipëria, Elvis Naçi ka folur për fitoren e Donald Trump në zgjedhjet presidenciale amerikane që u mbajtën më 8 nëntor. Sipas tij, në...

Dita e madhe e Arafatit … Një ditë si kjo

0
Një prej emrave të bukur të Allahut të Lartësuar është 'el Hakiim' që don të thotë 'i Urti' dhe Ai me urtësinë e Tij...

10- Këshillat Paradoksale

0
Këto janë dhjetë këshilla paradoksale të shkruara nga Kent M. Keith, një shkrimtarë amerikan, në vitin 1968. Këto këshilla janë shkruar si pjesë e...