​Konsumatorët të pa mbrojtur, ngritet 100 përqind numri i ankesave, trajtohen vetëm gjysma e...

0
Sfidues mbetet mbrojtja e të drejtave të konsumatorëve në vend, të cilët përballen me pa siguri në ushqim, mashtrim me zbritjet dhe fryrja e...

Interesimi i mediave turke për protestat e vitit 1981

0
Sot bëhen 40 vjet nga organizimi i demonstratës studentore, e cila është protesta e parë që u shtyp me dhunë nga policia dhe ushtria...

10 deputetët me rritjen dhe rënien më të madhe të votave

0
Glauk Konjufca është deputeti të cilit i janë rritur më së shumti votat në krahasim me zgjedhjet e vitit 2019, ndërkaq Ramush Haradinaj ka...

Mali i Zi tjetërson pronën e Kosovës në Budvë, AKP kërkon rikthimin e saj

0
Që nga përfundimi i luftës në vitin 1999, Kosova ende nuk e ka pronësinë mbi pasurinë e saj në shtetet që përbënin ish-Jugosllavinë. Kosova...

Pandemia zbeh gjasat për liberalizim të vizave

0
Në kohën kur Gjermania është duke rivendosur kufirin me Çekinë dhe Austrinë për shkak të pandemisë, liberalizimi i vizave apo heqja e kufijve për...

Ku dështoi Kosova në sigurimin e vaksinës kundër COVID-19?

0
Derisa vendet e rajonit kanë filluar vaksinimin e qytetarëve kundër COVID-19, në Kosovë ende nuk ka arritur vaksina kundër kësaj sëmundjeje që e shkakton...

Sa paguhen kosovarët në Gjermani?

0
Mbi 900 mijë shtetas nga Ballkani Perëndimor jetojnë në Gjermani. Mbi 350 mijë janë në marrëdhënie të rregullta pune, shumica si të kualifikuar. Por...

Kosova jashtë integrimit rajonal ekonomik

0
Kompania e mishit “Meka”, që është një nga bizneset prodhuese në Kosovë, nuk ka arritur që të jetë e pranishme në tregjet rajonale, përveç...

Beogradi i vazhdon kërcënimet ndaj pjesëtarëve serbë të FSK-së

0
Shumë pjesëtarë të komunitetit serb janë larguar nga FSK për shkak të presionit të ushtruar nga Serbia. Përfaqësues të shoqërisë civile thonë se serbët...

Autoritetet pa fokus ndaj variantit të ri të COVID-19

0
Kosova nuk po arrin të mbikëqyrë apo të monitorojë raste të mundshme me variantin britanik të koronavirusit. Autoritetet shëndetësore në janar të këtij viti, kanë...