Redi Shehu: Çfarë prisnin zionistët e Tel-Avivit, që një popull të gjunjëzohet deri në...

0
Sociologu, njëherësh opinionist i njohur në Shqipëri, Redi Shehu në mënyrë kronologjike ka paraqitur përpjekjet gati shekullore të Izraelit për zhbërjen dhe farosjen e...

Udhëheqja sipas Muhammedit a.s. 11 Cilësitë që Ndryshuan Botën

0
Përpiloi: Vehbi Zeqiri Çfarë lloj udhëheqje (lidershipi) duam të shohim sot dhe pse kaq shumë udhëheqës mbesin prapa pritjeve tona? Ndërsa vuajmë pasojat e udhëheqjes...

Gratë e hekurta

0
Gra të hekurta dhe zonja, janë ato që u lavdëruan në Kur'anin fisnik: “Besimtarët dhe besimtaret janë miq të njëri-tjetrit. Urdhërojnë që të bëhen vepra...

Feja kundër shkencës edhe në kohë pandemie?!

0
Kur është në pyetje raporti fe – shkencë, kryesisht kemi tri qasje në historinë e të dyjave: e para pretendon se midis fesë dhe...

NJË AMBIENT I PASTËR ËSHTË DËSHMI E NJË MENDËSIE TË PASTËR

0
Sipas filozofit Malik bin Nebij, problemi i papastërtisë në vendet e pazhvilluara, para se gjithash është problem i “krizës kulturore”. Një vend i pastër,...

“Në mediat perëndimore shfaqen pamje që nuk kanë lidhje me realitetin në Afganistan”

0
Gazetarja britanike, Yvonne Ridley e cila u mbajt peng nga talebanët në vitin 2001 deklaroi se sot në mediat perëndimore ka shumë tituj të...

Fundi ynë është afër!

0
Gazetari izraelit, Gideon Levy, në gazetën ditore izraelite Haaretz, thotë: Sulmet tona ndaj xhamisë së tyre, al-Aksa, ishin një gabim trashanik dhe një veprim...

Hoxhallarë me “shpinë të fortë”

0
Në kuadër të kritikës suaj shoqërore, theksin e vendosni në institucionet të cilat janë/duhet të jenë kompetente për organizimin e komunitetit mysliman në Maqedoni. Sipas...

Nga rrëfimet e një të sëmuari me Covid-19

0
Dr Muhamed Murtezi Po ju përcjelli mesazhin e mikut tim nga spitali 8 Shtatori: Vetëdijesohuni o njerëz, me virusin Korona nuk ka lojë! Para 3 ditëve...

Unë, një ditë isha në xhennet

0
Unë besoj se xhenneti i Ademit a.s. përveç që ishte një vend, ishte edhe një kohë. Ishte një kohë e afërsisë me Zotin e Plotfuqishëm,...