Allahu na jep ujë, dhe kështu na jep jetë… (Video Shqip)

0
Uji është jetë. Pjesa më e madhe e ujit që u nevojitet qenieve të gjalla në tokë është në lëvizje dhe transformim të vazhdueshëm....

Nata e fundit në shpellë

0
Atëbotë, në Hixhaz ekzistonte një qytet, Beke, i vetmi që kishte faltore të shenjtë. Vendi i kësaj faltoreje ishte i lashtë aq sa ishte...

Festa e Bajramit – Rregulla dhe dispozita

0
Bajrami është rit islam, në të paraqiten pamjet e nënshtrimit dhe përuljes ndaj Allahut si dhe shumë nga kuptimet shoqërore dhe shpirtërore.Në arabisht Bajrami...

Në 40 shtete dhe 10 gjuhë shpërndahen 108 mijë Kur’an-i Kerim

0
Vazhdon përkthimi i Kur'anit Fisnik në gjuhet frënge, ruse, angleze, kazake, azere, boshnjake, në gjuhën zyrtare të Nepalit dhe Etiopisë Fondacioni i Çështjeve Fetare të...

Pas 20 vjetësh Preshevës i shtohet edhe një hafize

0
Pas 20 vitesh që nga koha kur preshevarja e parë arriti të bëhet hafize, Preshevës i shtohet edhe një hafize tjetër në moshën...

Kur’ani shëruesi i çdo sëmundjes

0
Allahu thotë në Kuran: “O ju njerëz? Juve ju erdhi nga Zoti i juaj këshilla (Kur`ani) dhe shërimi i asaj që gjendet ne kraharorët...

Stamboll, namazi i parë i sabahut në Ajasofja pas hapjes

0
Në Xhaminë e Madhe Ajasofja (Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi) në Stamboll, është falur namazi i parë i sabahut pas 86 vitesh, raporton Anadolu Agency...

Arabia Saudite përgatitet për haxhin dhe vizitën e umresë

0
Ministri i haxhit dhe umresë të Arabisë Saudite, Muhammed Salih bin Tahir Benten, tha se do të presin me kënaqësi pa dallim të identitetit...

Dhjetë ditët më të mira të dynjasë

0
Allahu i Madhëruar thotë: “Betohem për muzgun e agimit dhe për dhjetë netët.”.El-Fexhr, 1-2. “Dhjetë netët” janë dhjetë ditët e Dhulhixhes. Kjo është fjala e...

Qytetarët vërshuan drejt Xhamisë së Madhe të Ajasofjes për namazin e sabahut

0
Qytetarët të cilët vërshuan në Xhaminë e Madhe të Ajasofjes për të falur namazin e sabahut, pasi nuk u lejuan në zonë e falën...