Dialog mes një alkoolosti dhe një dijetari

0
Alkoolisti: Dijetar i nderuar! A mendon se bëj gabim nëse e ha një hurmë? Dijetari: Jo, nuk ka asgjë të keqe këtu. Alkoolisti: Mirë. Po nëse...

Gjurmë Shqiptare – Historia e panjohur e Isa Boletinit

0
Historia e panjohur e Isa Boletinit... Të fshehtat e të pathënat e saj, betejat e dokumentuara dhe ato më pak të...

Foto të rralla: Kur evropianët arratiseshin për në Halep

0
Për shekuj me radhë, Halepi ishte një nga qytetet më të mëdha dhe më të njohura jo vetëm në rajon. Ishte qyteti i tretë më...

Zbulohen fara të ullirit që datojnë nga 4.000 vjet më parë

0
Në kohën kur Cezari u bë perandori i parë romak, në vitin 27 para epokës së re, farat e zbuluara kohë më parë nga...

10 kuriozitete për Detin e Vdekur

0
Deti i Vdekur në fakt është liqen që ndodhet në Lindjen e Afërme por shpeshherë e quajmë det. Cilësohet si deti më i kripur...

Disa njerëz, janë si puna e kamionit të mbeturinave…(Histori interesante)

0
Histori interesante e një udhëtari dhe nje taksisti. Mora një taksi për në aeroport, pasi më duhej të udhëtoj drejt një shteti tjetër. Teksa taksisti ndiqte...

Kulla e Sahatit, monumenti simbol i Tiranës

0
Kryeqyteti i Shqipërisë, Tirana, edhe pse është metropol modern që transformohet çdo ditë, bashkëjeton edhe me historinë, trashëgiminë e pasur kulturore, monumentet...

“Banka Perandorake Osmane”, banka e parë e huaj në Shqipëri

0
Sipas historianit të financave të Shqipërisë, Haxhi Shkoza, instituti i parë financiar i ndërtuar në bazë të kritereve moderne të veprimtarisë monetare në Perandorinë...

Thënie të pavdekshme nga Alia Izetbegovic

0
Alija Izetbegovic (8 gusht 1925 - 2003) ishte aktivist, filozof, politikan dhe president i Bonsnje-Hercegovines nga viti 1990 deri ne vitin 1996, dhe aktivist...

Lufta e Parë Botërore, si u shuan 4 perandori

0
Armët e Luftës së I Botërore, makinerisë vdekjeprurëse të shekullit 20-të, heshtën si pasojë e armëpushimit në Compiegne pranë Parisit më 11 nëntor 1918....