Erdoğan: Turqia do të përfundojë njësinë e parë të centralit bërthamor deri në maj 2023

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, tha se njësia e parë e centralit bërthamor Akkuyu do të përfundojë deri në muajin maj të vitit 2023, raporton Anadolu Agency (AA).

Duke folur në një ceremoni në provincën jugore turke Mersin, presidenti Erdoğan vuri në dukje rëndësinë e energjisë bërthamore për të ardhmen e vendit.

“Do të doja të përgëzoja ata që kontribuuan në blerjen dhe ndërtimin e këtij investimi strategjik në Akkuyu”, tha Erdoğan, duke shtuar se Turqia synon të ndërtojë më shumë centrale.

Turqia dhe Rusia nënshkruan një marrëveshje për ndërtimin e centralit bërthamor Akkuyu më 12 maj të vitit 2010. Centrali i parë bërthamor i Turqisë do të përbëhet nga katër reaktorë me një fuqi totale të instaluar prej 4.800 megavat. /aa