Familjet gjermane më të pasura se kurrë

Shumë njerëz në Gjermani kanë kursyer më shumë vitin e kaluar, që do të thotë se familjet janë më të pasura se kurrë, sipas DZ Bank.

Banka vlerëson se aktivet financiare të gjermanëve u rritën me mbi se 7 përqind vitin e kaluar, duke regjistruar një nivel rekord prej gati 7.7 trilion euro (8.8 trilion dollarë).

Shifrat zyrtare nga Bundesbank Gjermane pritet të publikohen në pranverë.

Llogaritjet përfshijnë paratë dhe depozitat bankare, letrat me vlerë si aksionet dhe fondet si dhe dëmet ndaj kompanive të sigurimit.

Ai supozoi se shkalla e kursimeve në 2021 ishte përsëri relativisht e lartë në mbi 15 për qind. Për çdo 100 euro të ardhura të disponueshme, familjet do të kishin hequr mënjanë 15 euro.

Në vitin 2020, norma u rrit në një vlerë rekord prej 16.1 për qind.

Shumë njerëz kishin shmangur blerjet nga frika e punës me kohë të shkurtër ose papunësisë si rezultat i pandemisë; Gjithashtu, udhëtimet u anuluan dhe mbylljet e përkohshme në sektorin e shitjes me pakicë ngadalësuan konsumin. /atsh