Izraeli shemb dy ndërtesa të palestinezëve në Kuds me pretendimin se janë “pa leje”

Forcat izraelite kanë rrënuar dy ndërtesa të palestinezëve në jug të Kudsit Lindor nën pushtim me pretendimin se ishin “pa leje”, raporton Anadolu Agency (AA).

Zyrtari i Organizatës Çlirimtare të Palestinës, Hasan Berice në një deklaratë për AA tha se forcat izraelite në orët e para të mëngjesit kryen bastisje në zonën Wadi el-Hummus të Kudsit me buldozerët dhe ekipet e bashkisë të lidhur me Izraelin.

Berice tha se forcat izraelite me pretendimin se “janë ndërtuar pa leje” shembën dy ndërtesa njëra tre kate dhe tjetra katër kate.

Organizatat e shoqërisë civile që ndjekin projektet e vendbanimeve në rajon, tërheqin vëmendjen se bashkia e Kudsit e lidhur me Izraelin ka vështirësuar dhënien e lejeve të ndërtimit dhe banesave për shtëpitë që palestinezët ndërtojnë në Kudsin Lindor dhe zonat që ajo kontrollon.

Sipas të dhënave të deklaruara nga Zyra e OKB-së për Koordinimin e Çështjeve Humanitare, që nga fillimi i këtij viti e deri më 18 tetor, Izraeli ka shembur 698 ndërtesa të palestinezëve në Kudsin Lindor dhe në Zonën C të Bregut Perëndimor nën pushtim. /aa