Jordan bleu një nga veturat më të shpejta në botë: 300 km/h në më pak se 10 sekonda!

Ndryshe nga disa yje të tjerë, basketbollisti legjendar zgjodhi një veturë të prodhimit amerikan.

Në të njëjtën kohë, ai nuk donte një kompromis, por gjeti një zgjidhje me prodhuesin Hennessey. Dhe kjo do të thotë vetëm një gjë: Jordan dëshiron, nëse jo më të fortën, atëherë të paktën një nga veturat më të shpejta në botë.

Dhe ai zgjodhi pikërisht atë – Venom F5, për të cilin prodhuesi pretendon se mund të kalojë 500 km/h.

Deri tani kemi mësuar se Hennessey nuk vendos kufij, por i fshin ato. Ai skalpoi një Bugatti një herë dhe ndoshta do ta bëjë përsëri

Gjithçka është thënë për veturën që zgjodhi Jordan, e megjithatë mund të përmblidhet në një fjali – makina hiper sportive më serioze që ka pasur ndonjëherë Amerika.

Jordan hyri kështu në listën e 30 emrave të njerëzve me fat që arritën të luftojnë për kopjen e tyre të Venom F5, në versionin roadster.

John Hennessy ka postuar një foto me sportistin e njohur, por nuk ka zbuluar veturën e plotë. Ne shohim vetëm detajet e zeza të trupit dhe të brendshme.

Rrotat janë gjithashtu të zeza, kështu që të vetmet detaje të kundërta në veturë janë vijat e holla të verdha.

Si për kujtesë, Venom F5 fuqizohet nga një motor 6.6 V8 me dy turbo që prodhon 1,842 kuaj/fuqi dhe 1,617 Nm, dhe arrin 300 km/h në më pak se dhjetë sekonda.

Çmimi i këtij ekzemplar nuk dihet, por sigurisht është mbi dy milionë dollarë.