Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Kolonët hebrenj djegin mallrat që zotërojnë palestinezët

Kolonët hebrenj djegin mallrat që zotërojnë palestinezët

Kolonët hebrenj dogjën një makinë ndërtimi që u përkiste palestinezëve, në Bregun Perëndimorë.

Përgjegjësi i Qeverisë Palestineze për Dosjet e Vendbanimeve Çifute, Gassan Daglas, tha se këtë mëngjes kolonët hebrenj i kanë vënë zjarrin makinës së ndërtimit të palestinezit Abdulazim Idris në qytezën Burin në jug të Nablusit në Bregun Perëndimorë.

Daglas njoftoi se në makinë ishin shkruar gjithashtu edhe shprehje raciste.

Zyrtarët palestinezë theksojnë se fshatrat në jug të Nablusit ku jetojnë palestinezë sulmohen shpesh nga kolonët hebrenj.

Exit mobile version