Kroaci, kompania japoneze Nipro investon 13 milionë euro në një uzinë të re

Kompania e prodhimit të pajisjeve mjekësore, Nipro Corporation Japan, tha se do të investojë 100 milionë kuna (13.6 milionë dollarë/13.3 milionë euro) në një fabrikë të re të paketimit të qelqit për industrinë farmaceutike, në Kroaci.

Një fabrikë e re që do të prodhojë ampula qelqi dhe shishe për paketimin e barnave, u përurua në periferi të Zagrebit, në Sesvete, tha në faqen e saj të internetit dega e Nipro-s, Nipro PharmaPackaging.

Nipro operon një tjetër fabrikë për paketimin e qelqit farmaceutik në Sesvete, të cilën e bleu për një shumë të pazbuluar vitin e kaluar, nga fondi i kapitalit privat me fokus në Europën Juglindore, Blue Sea Capital.

Fabrika e re pritet të nisë prodhimin deri në fund të vitit dhe të krijojë 50 vende pune, njoftoi transmetuesi televiziv shtetëror kroat HRT. /monitor