Ballina Auto Lancia Delta Integrale klasike shndërrohet në një ‘raketë’ elektrike rallycross me 671...

Lancia Delta Integrale klasike shndërrohet në një ‘raketë’ elektrike rallycross me 671 kuaj fuqi

Për neve të cilët jemi rritur duke e shikuar Lancia Delta Integrale-n duke shkuar me shpejtësi drejt fitoreve të panumërta në garar rally, dhe duke e parë një prej tyre në ngjyrat klasike Martini sjell kujtime të bukura.

Dhe sigurisht, legjenda Sebastian Loeb mund të jetë ndjerë njëjtë kur vitin e kaluar ai e voziti një Lancia Delta Integrale “të ringjallur”.

Loeb, dhe shoku i tij i skuadrës Guerlain Chicherit, që të dy vozitën Lancia Delta Evo-e RX në Charade Super Show që u mbajt në Francë me 21 maj, raporton Arena EV.

Nga ajo periudhë e tutje, ato 2 vetura do të përdoren nga ekipi Special One Racing për të garuar në kampionatin World Rallycross për të paktën 3 sezona.

Secila prej Delta-ve është pajisur me dy motorë elektrikë me 335 kuaj fuqi. Fuqia dhe kapaciteti rrotullimit janë të kufizuara nga rregulloret e Kampionatit – teksa fuqia maksimale është vendosur në 680 kuaj fuqi dhe ndërda kapaciteti i rrotullimit nuk mund të kalojë 880 njuton metër.

Edhe pse fuqia e kombinuar prej pak më shumë se 670 kuaj fuqi nuk tingëllon novatore, kur krahasohet me Rimac Nevera, Delta Evo-e ka shpejtësi mjaft të madhe.

Kampionati Botëror Rallycross ka qenë një ngjarje vetëm për vetura elektrike që nga viti i kaluar, ai fillon këtë fundjavë në Portugali dhe më pas kalon në Mbretërinë e Bashkuar për herë të parë që nga viti 2019.

Exit mobile version