Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Luftëtarët palestinezë “ruajnë aftësinë ushtarake” ndërsa lufta për Zeitun-in vazhdon

Luftëtarët palestinezë “ruajnë aftësinë ushtarake” ndërsa lufta për Zeitun-in vazhdon

Foto nga arkiva

Pavarësisht okupimit dhe operacioneve ushtarake të Izraelit në Gazën veriore, luftëtarët palestinezë vazhdojnë të demonstrojnë qëndrueshmëri në betejën për lagjen Zeitoun të qytetit të Gazës.

Sipas Institutit për Studimin e Luftës (ISW) dhe Projektit të Kërcënimeve Kritike (CTP), megjithë dy operacione pastrimi nga forcat izraelite, të paktën shtatë grupe të armatosura palestineze janë ende të angazhuara në mënyrë aktive në luftime.

Luftëtarët palestinezë në Zeitoun kanë kryer 92 sulme ndaj forcave izraelite midis 19 dhe 28 shkurtit, duke treguar aftësinë e tyre të qëndrueshme ushtarake.

Prania e aftësive të sofistikuara ushtarake sugjeron që milicitë palestineze kanë ruajtur fuqinë e tyre në qytetin jugor të Gazës, ndoshta duke u infiltruar nga zona të papastruara në Rripin qendror të Gazës.

Exit mobile version