Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Mjeku norvegjez: Vdekja e fëmijëve në Gaza e shkaktuar nga njeriu

Mjeku norvegjez: Vdekja e fëmijëve në Gaza e shkaktuar nga njeriu

Mads Gilbert

Mads Gilbert, mjeku norvegjez dhe avokati humanitar, thotë se vdekja e foshnjave nga uria është pasojë e drejtpërdrejtë e kufizimeve izraelite për ndihmat që hyjnë në enklavën bregdetare.

“Kjo nuk është një tragjedi; është bërë nga njeriu. Uria po i detyrohet popullit të Gazës nga forcat okupuese izraelite,” tha Gilbert, i cili ka më shumë se 30 vjet përvojë pune në spitalet e Gazës, për Al Jazeera.

“Vetëm dy ditë më parë, programi botëror i ushqimit doli me një raport shumë alarmues … se ka një rritje të lartë të nxitësve të kequshqyerjes në Gaza – pasiguria ushqimore, mungesa e diversitetit në dietë dhe ulja e mundësive të ushqyerjes së foshnjave dhe fëmijëve të vegjël. .”

Gilbert tha se kufizimi i ushqimit dhe ujit nga Izraeli në enklavë ishte një “krim i madh lufte”.

“Si mundet bota të rrijë duarkryq dhe të shikojë fëmijët që vdesin nga uria?”

Exit mobile version