Muhammed El Kurdi dhe motra e tij Muna njerëzit më me ndikim në vitin 2021

Përmes publikimeve në internet dhe paraqitjeve në media, aktivistët Muhammed dhe Muna El-Kurdi vëlla e motër i dhanë botës një dritare për të ndier okupimin në Jeruzalemin Lindor këtë pranverë-duke ndihmuar në nxitjen e një ndryshimi ndërkombëtar në retorikën në lidhje me Izraelin dhe Palestinën.

Për më shumë se një dekadë, familja El-Kurdi, së bashku me dhjetëra fqinjët e tyre në lagjen Sheikh Jarrah, po luftojnë kundër mundësisë së largimit të detyruar nga shtëpitë e tyre nga kolonët izraelitë.

Në maj, tensionet në Sheikh Jarrah u përhapën në Qytetin e Vjetër aty pranë, ku forcat izraelite sulmuan adhuruesit në xhaminë al-Aksa; Militantët e Hamasit në Gaza u përgjigjën me raketa ndaj Izraelit.

Muhammed dhe Muna El-Kurdi-të cilët u ndaluan përkohësisht nga autoritetet izraelite këtë verë-sfiduan rrëfimet ekzistuese në lidhje me rezistencën palestineze përmes publikimeve dhe intervistave virale, duke përcjellë përvojat e fqinjëve të tyre dhe duke kundërshtuar sugjerimet se dhuna po kryhej kryesisht nga palestinezët.

Karizmatikë dhe të guximshëm, ata u bënë zërat më të njohur të atyre që kërcënoheshin se do të humbnin shtëpitë e tyre në Sheikh Jarrah.

Në të gjithë botën, organizimi i tyre bazë ndihmoi në frymëzimin e diasporës palestineze për të ripërtërirë protestat. Dhe në SHBA, aleati më i fortë i Izraelit, sondazhet tregojnë mbështetje në rritje për palestinezët, deri tani pa asnjë kosto për mbështetjen publike për Izraelin. /mesazhi