Në prag të vizitës së Vuçiqit në Kosovë, Vulin fyen shqiptarët me fjalët ‘shiptari’

Ministri serbi Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, tha sot se institucionet e Prishtinës nuk duhet të mendojnë që të zbatojnë forcën ndaj presidentit të Serbisë Aleksandar Vuçiq, pasi kjo sipas tij, do të merrte një përgjigje të qartë.

Reagimet e tij vijnë pas deklaratave të kreut të Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, se ai do të shkonte në të njëjtën mënyrë si Marko Gjuriq nëse arrin pa leje.

“Ata e dinë mirë se ardhja e Vuçiqit në Kosovë është një vizitë historike që do të përkrahë serbët, prandaj do të kërkojë një mënyrë për ta parandaluar atë. Çdo ide e një përpjekjeje për të përdorur forcën ndaj presidentit të Serbisë dhe komandantit suprem të ushtrisë serbe do të vinte në një përgjigje të qartë. Unë nuk do të këshilloja Prishtinën të mos mendojë për këtë. Vuçiq do të ruajë paqen, si dhe serbët në Kosovë, pavarësisht nga Prishtina, “tha Vulin në një deklaratë për mediat.

Vulin ka fyer shqiptarët duke thënë se “ ‘shiptari’ trimërohen” kur janë larg Vuçiqit, ndërsa në bisedime edhe para kamerave sillen ndryshe, transmetojnë mediat serbe.

“Derisa të mos ketë kamera dhe derisa janë në të njëjtën hapësirë me Vuçiq nuk përmendin ndalesat dhe forcën. Për atë kujtohen më vonë. Ky është edhe një tentim për të ndaluar bisedimet, të cilat nuk iu shkojnë assesi për shtati”, tha Vulin.

Kreu i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli ka paralajmëruar Aleksandër Vuçiqin se ndodh të mos i lejohet hyrja në Kosovë. Ai i përmendi tri arsye pse lejohen serbët në Kosovë, në të kundërtën ai thotë se këmba e tyre nuk do të shkelte në këtë tokë, raporton KP.

“Nuk e di a vjen Vuçiqi në Kosovë. Ia kemi dhënë lejen por me destruktivitet të stabilizimit në Kosovë, edhe kjo vihet në pikëpyetje. Dhe e dyta, nuk ka çka shkon te Liqeni i Gazivodës, nuk dihet as a ka me ardhur. Nuk dua këtë para jush ta bëjë të qenit patriot ose më pak patriot, dua të bëjë konsensus, kur ka qenë koha kundër agresorit atëherë e kam bërë. Nëse e vendosim për mos me ardhur, Vuçiqi nuk do të futet në Kosovë. Ajo çka po mendojmë është për situatën e bashkëqytetarëve tanë të cilën po e bëjmë; me pozicionin e shtetit tonë të pavarur e sovran; me liberalizimin e vizave; me partnerët tanë ndërkombëtarë! Përndryshe mos të ishte kjo situatë, këmba nuk do i shkelte në Kosovë. Le ta provon pa leje, e din edhe ai tjetri (Marko Gjuriqi)”, ka thënë Veseli.