Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Policia e Nju Jorkut konfiskon kokainë në vlerë rekorde (Foto)

Policia e Nju Jorkut konfiskon kokainë në vlerë rekorde (Foto)

Departamenti i Policisë së Nju Jorkut dhe Policia e Shtetit të Nju Jorkut zhvilluan një inspektim në portin e New York / Newark, duke zbuluar 60 pako që përmbanin kokainw. Në total, rreth 3.200 kilogramë (rreth 1455 kilogramë) kokainë me vlerë të vlerësuar të rrugës prej rreth 77,000,000 dollarë u konfiskuan.

Kjo është sekuestrimi i dytë më i madh i kokainës në Portin e New York / Newark dhe më i madhi në afro 25 vjet.

“Kokaina, armiku i Nju Jorkut qysh prej viteve ’90, është kthyer, duke treguar shtyrjen e trafikantëve për të ndërtuar një bazë të konsumatorëve në rritje të përdoruesve që përzien kokainën me fentanil”, tha Agjenti Special i DEA-s Ray Donovan.

“Ky konfiskim rekord tërheq vëmendjen ndaj këtij kërcënimi të ri dhe tregon përpjekjet bashkëpunuese të zbatimit të ligjit në kapjen e drogave të paligjshme para se të hyjë në rrugë dhe në duart e përdoruesve”. (Mesazhi)

Exit mobile version