Ballina Lajmet Kosovë Prej sot drejt Maqedonisë së Veriut dhe anasjelltas pa test PCR

Prej sot drejt Maqedonisë së Veriut dhe anasjelltas pa test PCR

A laboratory technician wearing full PPE (personal protective equipment) cleans a test tube containing a live sample taken from people tested for the novel coronavirus, at a new Lighthouse Lab facility dedicated to testing for COVID-19, at Queen Elizabeth University Hospital in Glasgow on April 22, 2020. - The laboratory is part of a network of diagnostic testing facilities, along with other Lighthouse Lab sites in Milton Keynes and Cheshire, that will test samples from regional test centres around Britain where NHS staff and front-line workers with suspected Covid-19 infections have gone to have swabs taken for testing. (Photo by Andrew Milligan / POOL / AFP) (Photo by ANDREW MILLIGAN/POOL/AFP via Getty Images)

Duke filluar nga sot qytetarët mund të udhëtojnë drejt Maqedonisë Veriore pa pasur rezultatin e testit PCR.

E njëjta gjë do të mundësohet edhe për qytetarët e Maqedonisë Veriore të cilët vijnë drejtë Kosovës.

“Sipas parimit të reciprocitetit qytetaret nga Republika e Maqedonisë së Veriut nga nesër mund te hyjnë pa testin PCR ne Kosovë. Nga ky rregull përjashtohen shtetet qe sipas ECDC klasifikohen në shtete me rrezik të lartë për Covid-19”, kanë deklaruar Ministria e Shëndetësisë e Kosovës.

Duhet përkujtuar që testi PCR ishte i nevojshëm deri mbrëmë në pikën kufitare Kosovë-Maqedoni Veriore për shkak të përhapjes së madhe të virusit COVID-19.

Më poshtë keni edhe një fotografi të realizuar pas orës 00:00 në pikën kufitare Hani Elezit, e ku vërehet fluks i madh i veturave.

Exit mobile version