Publikohet videoja që tregon se Ferrari 296 GTB arrin një shpejtësi më të madhe sesa mendohet

Ferrari nuk liston një shpejtësi të madhe për motorin 296 GTB.

Zyrtarisht ai nuk ecën më shpejt se 331 km/h, numër ky mjaft i çuditshëm që sugjeron se ai nuk është shumë i shpejtë.

Por, nga një video e shpërndarë së fundmi, shpejtësia 331 km/h është vetëm fillimi.

Shpejtësia maksimale e tij vjen në fund të klipit, ku Ferrari arrin 476 km/h.

Ndryshe, vetura përmban një motor V6 3.0 litërsh me 654 kuaj fuqi dhe një transmision me tetë shpejtësi.