Ballina Auto Rreth 11 miliardë dollarë: Honda vjen me investimin më të madh të...

Rreth 11 miliardë dollarë: Honda vjen me investimin më të madh të automjeteve në Kanada

Honda po shkon “më në veri” për fazën e dytë në zgjerimin e saj të automjeteve elektrike në Amerikën e Veriut.

Prodhuesi japonez i automjeteve njoftoi të enjten se do të shpenzojë 15 miliardë dollarë CA (rreth 11 miliardë dollarë amerikanë) për të prodhuar automjete elektrike në provincën e Ontarios, shkruajnë mediat e huaja.

Kështu, Honda do të ndërtojë një fabrikë EV dhe një fabrikë të pavarur baterish pranë objektit të saj ekzistues të prodhimit në Alliston, Ontario, rreth 62 milje (100 km) në veri të Torontos.

Impianti i fundit do të ketë një kapacitet vjetor prej 36 GWh dhe impianti i montimit do të jetë në gjendje të pompojë 240,000 EV në vit, duke filluar nga viti 2028.

Kryeministri kanadez Justin Trudeau e quajti lëvizjen e Honda-s “investimi më i madh i automjeteve në historinë e Kanadasë”, raporton CBC.

Ndërsa qeveria federale tha se marrëveshja do të çojë në “zinxhirin e parë gjithëpërfshirës të furnizimit të automjeteve elektrike të Kanadasë”.

Fabrikat kanadeze të EV të Honda-s do të mbështeten nga Ohio EV Hub, i cili do të fillojë të prodhojë EV në 2025.

Atje, prodhuesi i automjeteve investoi 700 milionë dollarë për të riparuar fabrikën e tij ekzistuese dhe pret të shpenzojë 4.4 miliardë dollarë të tjerë për të ndërtuar një fabrikë baterish aty pranë.

Të dyja investimet janë pjesë e planeve afatgjata të Honda-s.

Prodhuesi i automjeteve synon që deri në vitin 2050 të jetë neutral ndaj karbonit në të gjitha aktivitetet e tij të biznesit.

Exit mobile version