Rritet numri i pacientëve me COVID-19 të shtrirë në spitalet e Kosovës, 111 aktualisht janë në trajtim mjekësorë

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës, ka njoftuar se trajtim mjekësorë aktualisht janë duke marr 111 pacientë të gjithë të pozitiv me COVID-19.

Përveç këtyre edhe 30 pacientë të tjerë janë, të hospitalizuar e të cilët janë post COVID-19.

“111 pacientë të konfirmuar me Covid-19 dhe 30 post-Covid-19 janë të shtrirë për trajtim mjekësor në kuadër të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës”, bënë të ditur ShSKUK.

Prej këtyre pacientëve 49 janë në oksigjeno terapi, kurse në Mjekim Intensiv të Klinikës Infektive janë të shtrirë 4 pacientë.

“Me oksigjeno-terapi janë 49 pacientë, kurse në Mjekimin Intensiv të Klinikës Infektive janë të shtrirë 4 pacientë”.

Raporti sipas klinikave dhe spitaleve të përgjithshme: Klinika Infektive, 40 pacientë, Klinika e Pulmologjisë, 30 pacientë post-covid, Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive, 4 pacientë, Klinika e Pediatrisë, 7 pacientë, Klinika Obstetrike Gjinekologjike, 18 pacientë.

Spitali i Gjakovës, 12 pacientë, Spitali i Pejës, 8 pacientë, Spitali i Prizrenit, 3 pacientë, Spitali i Mitrovicës, 11 pacientë, Spitali i Ferizajt, 4 pacientë dhe Spitali i Gjilanit, 6 pacientë.