Ballina Lajmet Kosovë Shefja e Zyrës së BE-së thotë se politikanët po e mbajnë Kosovën...

Shefja e Zyrës së BE-së thotë se politikanët po e mbajnë Kosovën të izoluar dhe pa viza

Shefja e Zyrës së BE-së në Kosovës, Nataliya Apostolova Ka deklaruar se ata insistojmë që Kosova t’i përmbush edhe dy kriteret e mbetura, andaj, ata duhet të miratojnë demarkacionit dhe të marrin masa në luftën kundër korrupsionit.

Apostolova tha se BE do të vazhdojë ta mbështesë rajonin dhe Kosovën, e cila ka bërë përparim në përmbushjen e kritereve për liberalizim.

“Ne insistojmë që Kosova t’i përmbush edhe dy kritere. Politikanët e mbajnë çelësin për liberalizim, ata duhet të miratojnë demarkacionit dhe të marrin masa në luftën kundër korrupsionit. I inkurajoj politikanet ta gjejnë konsensusin për t’i përmbushur edhe dy kushtet e mbetura për liberalizim”, tha ajo.

Ai shtoi se polarizimi i partive pozitë-opozitë ka rezultuar me një ngërç politik dhe se kjo ka ngadalësuar punën e Kuvendit.

Exit mobile version