Ballina Auto Shoferi i Tesla në SHBA tha se ai po përdorte Autopilot kur...

Shoferi i Tesla në SHBA tha se ai po përdorte Autopilot kur goditi për vdekje një motoçiklist

Një shofer 56-vjeçar i Tesla Model S ka thënë se ai po përdorte Autopilot kur goditi dhe vrau dikë me motoçikletë javën e kaluar rreth 25 kilometra jashtë Seattle.

Deklarata e Policisë së Uashingtonit tha se shoferi u arrestua nën dyshimin për vrasje me automjet “bazuar në pranimin e mosvëmendjes ndaj drejtimit të automjetit”, ndërsa ishte në modalitetin Autopilot dhe duke përdorur një celular gjatë vozitjes, sipas një raporti të CNBC.

Departamenti nuk iu përgjigj kërkesës së Business Insider për detaje të mëtejshme.

Por shoferi i tha një punonjësi të Patrullës së Shtetit të Uashingtonit se ai ishte në modalitetin Autopilot dhe shikoi celularin e tij ndërsa Tesla po lëvizte, sipas raportit të CNBC.

Të premten, rregullatorët federalë njoftuan se po shqyrtojnë nëse tërheqja e dy milionë automjeteve nga Tesla në dhjetor ishte e mjaftueshme për t’u siguruar që “teknologjia e ndihmës së shoferit” është duke funksionuar siç duhet.

Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Autostrada njoftoi se po hapte një hetim për të “vlerësuar përshtatshmërinë” e tërheqjes së dhjetorit për të “adresuar keqpërdorimin, konfuzionin e modalitetit ose përdorimin në mjedise për të cilat sistemi nuk është projektuar”.

Exit mobile version