Ballina Artikuj S’ka më lojëra të fatit në Kosovë, 345 lokale do të mbyllen...

S’ka më lojëra të fatit në Kosovë, 345 lokale do të mbyllen pas miratimit të Ligjit

Brenda një kohe jo shumë të gjatë, në Kosovë nuk do të operojë asnjë njësi e lojërave të fatit.

Dy vrasje që ndodhën brenda pak ditësh në Kosovë, të dyja me viktimë punëtorët e kazinove, i dhanë shkas Kuvendit të Kosovës të miratojë rezolutë për pezullimin e lojërave të fatit, shkruan lajmi.net.

Me iniciativën e LDK-së, kjo Rezolutë përkrah nga të gjitha subjektet parlamentare, ndërkaq që u prit mirë edhe nga opinioni.

“Qeveria brenda 30 ditësh të sjellë në Kuvend ligjin e ri që i ndalon të gjitha llojet e lojërave të fatit për një periudhë 10-vjeçare”, thuhet ndër të tjera në tekstin e Rezolutës së miratuar.E në Kosovë operon një numër mjaft i madh i njësive të lojërave të fatit.

Në një përgjigje për lajmi.net nga Administrata Tatimore e Kosovës është bërë e ditur se numri i bizneseve të licensuara në veprimtarinë e lojërave të fatit është i ndarë në tri kategori.

Sipas ATK-së, 23 janë të regjistruara me veprimtari baste, 17 me veprimtari Automate dhe 6 me veprimtari bingo.Ne veprimtarinë me baste janë gjithësej 306 njësi te Basteve/lokaleve.

Në veprimtarinë Automate janë gjithsej 133 lokale. Në veprimtari me Bingo janë 6 lokale”, bëhet e ditur nga ATK-ja për lajmi.net.Nga një përllogaritje e thjeshtë, në Kosovë operojnë gjithësej 445 lokale të lojërave të fatit.

Megjithatë, nga ATK thonë se në lojërat e kazinove nuk është i licensuar asnjë biznes.E të njëtat i kanë sjellur jo pak përfitime buxhetit të Kosovës.Vetëm gjatë vitit që lamë pas, vlera e gjobave për këto njësi ka arritur në 1.7 milion euro.

“Gjatë viti 2018 ka pasur gjoba të lëshuar për bizneset që kanë vepruar në kundërshtim me Ligjin e Lojërave të Fatit, si dhe personat fizik të cilët kanë ushtruar veprimtari pa licence dhe vlera e gjobave është mbi 1.7 milion euro”, është thënë nga ATK-ja.Megjithë këtë numër të madh, në ATK kanë thënë se nuk është vërejtur ndonjë tendencë në rritje e shtimit të numrit të këtyre bizneseve.Por 445 lokalet e basteve nuk do të mund të operojnë më pas hyrjes në fuqi të Ligjit për Pezullimin e tyre.Një i tillë pritet të dërgohet shumë shpejtë në Kuvendin e Kosovës.

Kujtojmë se veprim të njëjtë për mbylljen e lojërave të fatit ka ndërmarrë më herët edhe Republika e Shqipërisë, teksa ishte raportuar se një numër i madh i bizneseve të lojërave të fatit nga ky vend, kishin hapur pikat e tyre në Kosovë

Exit mobile version