Skandali i Facebook, edhe pasi ta keni fshirë llogarinë ju gjurmon nëpërmjet internetit dhe krijon një profil për ju!

Rrjeti i fuqishëm ad-targeting i Facebook-ut mund të ju gjurmoj në internet edhe pasi ta keni fshirë llogarinë tuaj në rrjetin social.

Skandali i fundit i privatësisë i Facebook-ut nuk është asgjë në krahasim me sistemin e tij të fuqishëm gjurmues që ndjek ju në internet.

Edhe fshirja e llogarisë tënde mund të mos jetë e mjaftueshme për ta ndaluar atë nga spiunimi mbi ju.

Mjeti, i njohur si Audience Network, përdor pjesë të kodit – përfshirë etiketat, piksele dhe cookies – për të mbledhur informacion për ju për të ndërtuar një “guess dixhital” edhe nëse nuk keni një profil në Facebook.

Gjithashtu lejon mijëra aplikacione të palëve të treta që të ushqejnë këto të dhëna nga përdoruesit e tij.

Shefi i rrjetit social Mark Zuckerberg ka premtuar të frenojë qasjen që aplikacionet e palëve të treta të marrin në të dhënat tuaja, por është ende e paqartë nëse Facebook do të jetë në gjendje të kthejë të dhënat e ndara tashmë.

Dhe ndërsa Facebook mori masa të ngjashme për të mbyllur aplikacionet nga qasja në mjetet e saj të shkëmbimit të të dhënave në 2015, Rrjeti i Audiencës vazhdon të lulëzojë. /Indeksonline/