Ballina Auto Thërret policinë për një shofer i cili po shkonte në drejtim të...

Thërret policinë për një shofer i cili po shkonte në drejtim të gabuar të autostradës – rezulton se ishte vetë ai

Thirrja e policisë është diçka që shumë pak prej nesh duhet ta bëjnë ndonjëherë dhe zakonisht kjo ndodh vetëm në rrethana vërtet shqetësuese.

Për një shofer të Subaru që dyshohet se ishte i dehur, ajo rrethanë e rrallë dhe shqetësuese ishte kuptueshmëria se dikush po drejtonte në drejtim të gabuar në autostradë. Fatkeqësisht për të, doli se ai vetë ishte shoferi që po voziste në drejtim të gabuar.

Drejtimi në gjendje të dehur nuk është situatë qesharake. Ajo shkakton vdekjen e shumë personave çdo vit dhe është një problem serioz në rrugët anembanë globit, shkruan Car Scoops.

Kjo është arsyeja pse disa zyrtarë po punojnë për të kërkuar teknologji kundër drejtimit në gjendje të dehur në të gjitha veturat e ardhshme. Ky lloj sistemi do t’i kishte shpëtuar shoferit në këtë histori një ndërveprim të kushtueshëm me organet e zbatimit të ligjit dhe gjithashtu shumë siklet.

Zyra e Sherifit të Lancaster-it postoi në postimin e saj në Facebook, nga të dyja kamerat, si ajo e xhamit të përparmë dhe ajo e trupit si dëshmi të ndalimit. Në të dëgjojmë thirrjen fillestare në polici nga shoferi dhe më pas kontaktin e mëpasshëm me oficerët pasi ata gjejnë veturën që shkeli rregullat.

“Unë jam në autostradën 77 duke shkuar në veri dhe është dikush që është në anën e gabuar të rrugës dhe pothuajse më largoi nga rruga”. Shoferi është i shqetësuar qartë nga humbja e afërt më vonë duke thënë: “Ishte e çuditshme. Ishte shumë e çuditshme.” Duhet të ketë qenë “shumë” sepse policia e kapi shpejt Subaru-n në fjalë.

Video më pas shfaq policinë duke ndaluar një person të paidentifikuar me një Subaru Impreza. “A e dini pse ju ndalova?” pyet oficeri. “Po, sepse isha në anën e gabuar të rrugës”, iu përgjigj shoferi, duke e pranuar gabimin e tij.

Shoferi në fjalë pretendon se ai “duhet të ketë humbur një dalje”, si arsye se pse ai ishte në anën e gabuar të rrugës. Sipas autoriteteve, drejtuesi i mjetit kishte një përmbajtje alkooli në gjak rreth dyfish mbi kufirin ligjor që është 0,08. Fatmirësisht askush nuk u lëndua gjatë incidentit.

Exit mobile version