Ballina Arritje Teknologji TikTok gjobitet me 345 milionë euro në Europë për shkelje të privatësisë...

TikTok gjobitet me 345 milionë euro në Europë për shkelje të privatësisë së fëmijëve

Është hera e parë që TikTok gjobitet nga DPC, i cili konsiderohet si autoriteti rregullator lider në Europë për shkak të prezencës fizike të kompanive teknologjike në Irlandë.

TikTok është gjobitur me 345 milionë euro për shkeljen e ligjeve të privatësisë në lidhje me përpunimin e të dhënave personale të fëmijëve në Bashkimin Europian.

Platformat Kineze e videove me metrazh të shkurtër, e cila është rritur me shpejtësi në mesin e adoleshentëve në mbarë botën vitet e fundit, ka shkelur disa ligje Europiane të privatësisë gjatë periudhës 31 Korrik 2020 deri më 31 Dhjetor 2020 tha Komisioni Irlandez për Mbrojtjen e të Dhënave (DPC.)

Është hera e parë që TikTok gjobitet nga DPC, i cili konsiderohet si autoriteti rregullator lider në Europë për shkak të prezencës fizike të kompanive teknologjike në Irlandë.

DPC tha se shkeljet e TikTok kishin të bënte ma faktin se llogaritë e përdoruesve nën moshën 16 vjeç përcaktoheshin paraprakisht si publike ndërsa platforma nuk verifikonte nëse përdorues ishte një fëmijë.

Në Nëntor të 2020-ës TikTok shtoi kontrolle të privatësisë dhe bëri që çdo llogari e re e hapur nga fëmijë nën moshën 16 vjeç automatikisht të bëhej private.

Exit mobile version