Tronditë raporti i Save the Children për Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve (VIDEO)

Dje femjet shenuar ditet nderkombetare te tyre, per hire te se ciles pati mjaft aktivitete kudo ne bote. Te gjith biem dakord se femijet jane shtresa me e rendesishme e shoqerise, por cfare bejme ne per ta, duke qene kudoqofshin ata jane njesoj???

Videoja ne vijim sjelle 5 fakte shokuese, te mbledhura nga organizata per mbrojtjen e femijeve “Save the Children”.

  1. Me shume se 16.000 femije ne mbre boten vdesin para se ti mbushin 5 vjet, pasi nuk sherohen nga semundje qe kane shkaqe parandaluese dhe mjekuese.
  2. 15 milion femije martohen cdo vit, 4 milion prej tyre ende pa i mbushur 15 vjet.
  3. Femijet jane shtresa me e rrezikuar ne bote, vecanerisht ne Afrike. Nigeri eshte vendi me i keq per te rritur nje femije, ndersa Norvegjia cilesohet si e kunderta. Ndersa SHBA’te nuk ishin ne mesin e 10 vendeve me te mira per te rritur nje femije, sipas Save the Children.
  4. 263 milion femije nuk vijojne shkollen fare, ndersa vajzat jane me te prirura per tu privuar nga shkollimi elementar.
  5. 168 milion femije punojne rende ne tregun e punes. Kjo shifer eshte me e madhe se e te gjithe femijeve qe jetojne ne Europe. Femijet punojne ne industri te ndryshme,  zakonisht ne pune fizike. #shperndaje /MESAZHI/