Turqia i kërkon Greqisë të anulojë qarkoren që kufizon nxënësit muslimanë

Turqia i kërkoi Greqisë herët të premten të anulojë qarkoren që kufizon studentët dhe mësuesit muslimanë nga kryerja e detyrave të tyre fetare, transmeton Anadolu Agency (AA).

Në një postim në Twitter, Ministria e Jashtme turke ftoi autoritetet greke që të “ndryshojnë vendimin që kufizon nxënësit dhe mësuesit që shkojnë në shkollat fillore të pakicës turke në Trakinë Perëndimore nga kryerja e detyrimeve të tyre fetare”.

Qarkorja e lëshuar së fundmi është një hap drejt kufizimit të lirisë së fesë dhe ndërgjegjes, thuhet në deklaratën e Bordit Këshillëdhënës të Pakicës Turke të Trakisë Perëndimore.

Bordi tha se praktika në prefekturat Rodope dhe Evros janë kundër ligjit dhe “është dinake, për të thënë të paktën, nëse jo një qëndrim dredharak”.

“U bëjmë thirrje të gjitha autoriteteve të respektojnë ndjeshmëritë tona dhe të bëjnë aranzhimet që marrin parasysh këto ndjeshmëri në të njëjtën kohë”, shtohet më tej. /aa