Ballina Lajmet Rajon dhe Botë UNICEF apelon: Asnjë fëmijë nga Ukraina mos të birësohet në Rusi

UNICEF apelon: Asnjë fëmijë nga Ukraina mos të birësohet në Rusi

Afshan Khan

Asnjë fëmijë ukrainas nuk duhet të birësohet në Rusi , tha një zyrtar i OKB -së në Nju Jork, pasi mijëra fëmijë ukrainas janë depërtuar në Rusi pas pushtimit të 24 shkurtit.

“Ne vazhdojmë të këmbëngulim që asnjë fëmijë të mos jepet për birësim në Rusi pasi OKB-ja e ka prioritet kthimin e fëmijëve në familjet e tyre,” tha Afsan Khan, Drejtoresha Rajonale e UNICEF -it për Evropën dhe Azinë Qendrore.

Ajo tha se “çdo vendim për të dëbuar një fëmijë duhet të jetë në interesin më të mirë të fëmijës dhe se çdo zhvendosje duhet të jetë me dëshirën e vetë fëmijëve dhe me pëlqimin e familjes”, shtoi zyrtarja e UNICEF-it e cili është kthyer së fundmi nga një udhëtim në Ukrainë.

“Ne ripohojmë, veçanërisht në Federatën Ruse, se birësimi nuk duhet të bëhet kurrë gjatë ose menjëherë pas një emergjence humanitare”, tha zyrtarja e UNICEF.

Sa i përket fëmijëve “të cilët u dërguan në Rusi, ne po punojmë ngushtë me ndërmjetësit dhe rrjetet për të parë se si mund t’i dokumentojmë më mirë këto raste”, tha Afsan Khan. /abcnews

Exit mobile version