Zgjerohet hendeku i pabarazisë, 2153 miliarderë fitojnë sa 4.6 miliard njerëz

Dyfishimi i miliarderëve në dekadën e fundit ka përkeqësuar pabarazinë mes të pasurve dhe të varfërve. Sipas shoqatës ndërkombëtare Oksfam ky hendek po rezulton veçanërisht i vështirë për gratë. Pabarazia ekonomike dhe gjinore nëpër botë po del jashtë kontrollit, ndërsa pushteti i përqendruar te burrat po cenon kontributin e grave në shoqëri. Në raportin “Koha … Continue reading Zgjerohet hendeku i pabarazisë, 2153 miliarderë fitojnë sa 4.6 miliard njerëz