Ballina Lajmet Kosovë 50 të dënuar për krime lufte, shumica shqiptarë (Video)

50 të dënuar për krime lufte, shumica shqiptarë (Video)

Pesëdhjetë persona janë dënuar për krime të luftës të bëra në Kosovë, pjesa më e madhe e tyre shqiptarë.

Kështu thotë Bekim Blakaj, drejtor i Fondit për të Drejtën Humanitare në Kosovë. Ai tregon edhe arsyen pse numri më i madh i të dënuarve janë shqiptarë.

Blakaj në emisionin ‘Fakt Plus’ shton se Kosova duhet të insistojë që tema e krimeve gjatë luftës duhet të trajtohet në dialogun mes Kosovës dhe Serbinë.

Drejtori i Fondit për të Drejtën Humanitare në Kosovë flet edhe për Gjykatën Speciale.

Thotë se kjo gjykatë do të merret vetëm më shqiptarët dhe me luftën e UÇK-së.

Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë është themeluar nga aktivistja për të drejtat e njeriut, Natasha Kandiq. Zyra e këtij fondi në Kosovë, përkrahë atë për të fituar çmimin Nobel për Paqen, ku është Kandiq është nominuar.

Exit mobile version