Ballina Lajmet Kosovë Agani: U dënova vetëm pse e mbrojta ligjin, vendimi është politik

Agani: U dënova vetëm pse e mbrojta ligjin, vendimi është politik

Ish-ministri i Shëndetësisë, Ferid Agani dy ditë më parë është shpallur fajtor për keqpërdorim të pozitës zyrtare, në rastin e njohur si “Stenta 1”. Për këtë rast ish-ministri Agani është dënuar me 2 vjet e gjashtë muaj burg nga Gjykata Themelore e Prishtinës.

Ish-ministri Ferid Agani, sonte në DPT te Fidani ka folur për dënimin që i është dhënë.

Ai ka thënë se është befasuar me vendimin që e ka marrë Gjykata. Agani ka thënë se vendimin për dënimin e tij është politik.

“Unë mendoj se ky vendim i Gjykatës është me prapavijë politike. Mund të them lirisht se jam dënuar vetëm se pse e mbroja ligjin”

“Unë kam qenë i bindur se Gjykata do ta merr një vendim meritor. Pra, kam pritur që vendimi të tregogojë pafajësinë time. Neve na ka befasuar ky vendim dhe nuk e kam pritur këtë”, ka thënë Agani.

Ai ka thënë se është gjykuar e akuzuar edhe për kohën sa nuk ka qenë fare ministër.

“Unë jam akuzuar edhe për gati një vit, ku s’kam qenë fare ministër. Ky vendim është absurdë”.

Agani thënë se kishte dhënë dorëheqje nga pozita e ministrit për të dhënë shembull.

“Pra tri viteve kur është ngritur aktakuza unë kam dhënë dorëheqjeje nga detyra e ministrit. Ky veprimi i imi ka qenë për të dhënë shembull”.

Exit mobile version