Ballina Sport Atletja e mbuluar saudite bën histori në Rio 2016

Atletja e mbuluar saudite bën histori në Rio 2016

Mbase ajo nuk fitoi garën e saj, por atletja nga Arabia Saudite hyri në histori dhe fitoi mbvshtetje nga gratë anembanë botës.

Vrapuesja e shpejtë Kariman Abuljadayel u bë gruaja e parë saudite që konkuroi në garën prej 100 metrash në Rio 2016, duke përfunduar si e shtata.

Duke dalluar me veshjen e saj të mbuluar fund e krye, Abduljadayel e pati të pamundur të kualifikohet për ngjarjen finale, por mori lavdata të mëdha për përpjekjet e saj.

Por jo vetëm Abduljadayel mbante veshje islame në këto gara vrapimi. Edhe afganja Kamia Yousufi konkuroi me veshje sportive por islame, duke zënë vendin e fundit.

Exit mobile version