Ballina Lajmet Australi/Legalizimi i marijuanës, në nëntor

Australi/Legalizimi i marijuanës, në nëntor

Marijuana medicinale do të legalizohet në të gjithë Australinë duke filluar nga nëntori i këtij viti, nëpërmjet një vendimi që u mor këtë javë nga “Therapeutic Goods Administration” .

Por kjo nuk do të thotë se do të përdoret lirshëm nga të gjithë si një bar jeshil sepse në fund të fundit është jo e ligjshme.

Kjo lloji droge, “marijuana”, do të legalizohet vetëm për përdorim mjekësor dhe do të kontrollohet në mënyrë të rreptë pasi qeveria federale po punon për të krijuar një rregullator kombëtar.

Siç u raportua në “The Canberra Times”, vendimi u mor në saj të qeverisë federale e cila mbështeti ndryshimin e aktit të lëndëve narkotike, e cila lejoi marijuanën që të rritej dhe prodhohej në Australi për qëllime mjekësore.

Sipas Daily Mail, nismëtarija për marijuanën medicinale, Lucy Haslam, tha se legalizimi i drogës ishte një vendim i duhur.

Exit mobile version