Ballina Lajmet Rajon dhe Botë BBC në gjuhën arabe mbyllet pas 85 viteve të transmetimit

BBC në gjuhën arabe mbyllet pas 85 viteve të transmetimit

Radioja në gjuhën arabe është në mesin e 10 gjuhëve të ndryshme që po ndërprenë transmetimin për shkak të inflacionit dhe tarifave të licencimit, thotë BBC.

Radio BBC Arabe ka dalë nga transmetimi që nga e premtja pas 85 vitesh transmetimi si pjesë e një plani për të ulur kostot dhe për t’u fokusuar në programet digjitale.

Korporata tha se po shkurton qindra vende pune në Shërbimin e saj Botëror dhe është detyruar të bëjë shkurtime për shkak të vendimit të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar për ngritjen e tarifës së licencave.

Stacioni i gjuhës arabe filloi në 3 janar 1938 nga Egjipti.

Hosam El Sokkari, ish-kreu i BBC Arabisht, tha se shërbimi i radios ishte një “linjë shpëtimi për shumë njerëz në zona të privilegjuara” pasi ata dëgjonin lajmet përmes pajisjeve të vogla dhe të lira.

BBC në shqip ngjashëm ndërpreu transmetimet në radio për dëgjuesit në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni e gjetkë më 28 shkurt 2011, 18 vjet pas rifillimit të transmetimeve. /mesazhi

Exit mobile version