Ballina Lajmet Rajon dhe Botë BE ka trajnuar 24 000 ushtarë ukrainas

BE ka trajnuar 24 000 ushtarë ukrainas

Dhjetëra mijëra ushtarë ukrainas kanë marrë tashmë trajnime luftarake në shtetet e BE-së, sipas informacioneve nga Kievi.

“Gjithsej 24 000 ushtarë ukrainas janë trajnuar tashmë në BE”, tha gjenerallejtënant Serhiy Nayev, sipas një deklarate nga Ministria e Mbrojtjes.

Pas pushtimit të plotë të Ukrainës nga Rusia më shumë se 16 muaj më parë, disa anëtarë të Bashkimit Evropian filluan të trajnojnë ushtarët ukrainas në një përpjekje për t’i ndihmuar ata të zmbrapsin agresorët rusë.

Mijëra të tjerë ukrainas janë dërguar gjithashtu jashtë vendit për trajnime ushtarake jashtë BE-së, si në SHBA, Kanada, Mbretërinë e Bashkuar dhe Norvegji.

Ushtarët e Ukrainës po trajnohen në sistemet e armëve perëndimore dhe taktika moderne ushtarake, për t’u mundësuar atyre të përdorin dërgesat e armëve perëndimore dhe për t’i pajisur më mirë ata për të fituar luftën kundër Rusisë. /atsh

Exit mobile version