Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Biden duket se pranon numrin e vdekjeve Palestineze në Gaza

Biden duket se pranon numrin e vdekjeve Palestineze në Gaza

Vitin e kaluar, presidenti amerikan nxiti zemërim kur hodhi dyshime mbi numrin e viktimave palestineze të raportuara nga Ministria e Shëndetësisë në Gaza.

Por siç u raportua më herët nga Aljazeera, presidenti amerikan tha se “shumë” nga 27,000 palestinezë të vrarë në konflikt kanë qenë civilë të pafajshëm.

Numri që ai pranoi pothuajse pasqyron të dhënat e Ministrisë së Shëndetësisë, e cila thotë se 28,340 palestinezë janë vrarë në luftë deri më tani.

Ekspertët, mbrojtësit e të drejtave dhe madje edhe zyrtarët amerikanë kanë thënë se shifrat e ministrisë janë kryesisht të sakta, duke theksuar se është e vetmja palë që ka akses në të dhënat nga spitalet dhe morgjet në territorin e rrethuar palestinez.

Zyrtarët shëndetësorë kanë thënë se numri i të vdekurve në Gaza ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë, duke pasur parasysh se shumë njerëz mbeten të zhdukur dhe shpëtimtarët nuk janë në gjendje të arrijnë palestinezët nën rrënojat e shumë ndërtesave të shënjestruara nga Izraeli. /mesazhi

Exit mobile version